Suntrust Connection Issues

I have multiple Suntrust accounts and my YNAB is not connecting to any of them.  I have reentered the password, verified it is correct one by logging into Suntrust's website, removed connection in YNAB, and readded it.  Still says, "The sign in information wasn't recognized."

Have the same issue on the app on my Android.

80replies Oldest first
  • Oldest first
  • Newest first
  • Active threads
  • Popular
  • Haven’t been able to connect for 3 days. This is a recurring problem for months now. Seems to usually occur over a weekend. Please advise. 

    Like 1
    • Hi Aquamarine Harp !

      I'm sorry to hear that! Happy to help.

      Your SunTrust Bank connection is successful, and it looks like you had transactions import yesterday. Can you let me know if you're still having trouble? Let me know which account and we'll go from there!

      It can depend on the error! Our troubleshooting steps will help clear up some connection issues. Outside that—we can always have our Direct Import partner take a look! You'll just need to let us know here, reach out via live chat or email [email protected].

      Like
  • My suntrust is not connecting for 5 days

    Like 1
    • Hi Cornflower Blue Leopard !

      I took a look and I'm seeing an error on your account that typically means invalid credentials have been entered. In these cases, our Direct Import partner asks us to check a few things to make sure we leave no stone unturned!

      Here are some things you can try that typically help resolve this issue:

      — Check to make sure the URL you use to log into your online banking account matches the URL you see in YNAB.

      — Double check to make sure you're entering the correct credentials. If you’re using a password manager, try entering your login credentials in manually.

      — If your password is longer than 32 characters, try shortening it.

      — Log into your financial institution's online banking account, then immediately try reconnecting the account in YNAB.

      — Make sure your password doesn't contain any of these characters: 

      - Pipe: |

      - Tilde: ~

      - Less Than: <

      - More Than: >

      - Ampersand: &

      If that doesn't do the trick, let us know and we'll go from there! :)

      Like
    • Faness  I have tried all of the above

      Like
      • Jannelle
      • jannelle_ynabsupport
      • 9 mths ago
      • Reported - view

      Cornflower Blue Leopard I'm going to reach out from [email protected] so we can get the ball rolling on getting this fixed! 😊

      Like
  • I have been unable to connect for about ~4 days. 

    Like
    • Hi Cadet Blue Drill !

      I took a look and I'm now seeing a successful connection to SunTrust. Are you still having trouble importing your transactions? If so, let us know and we can take a closer look at things! :)

      Like
      • Otis Rickman
      • Cadet_Blue_Drill.7
      • 9 mths ago
      • 1
      • Reported - view

      Faness I removed the linked account delete the connection and then reconnected and that solution worked once again. I should not have to do that every few months. 

      Like 1
      • Jannelle
      • jannelle_ynabsupport
      • 9 mths ago
      • Reported - view

      Otis Rickman I did some digging on this, and it looks like Suntrust has been having some periodic issues! While removing/re-adding the connection is usually the first troubleshooting step, I hope that the Suntrust connection stabilizes over time! 

      Like
  • That is odd that it is on Suntrust’s end as I never have issues signing on directly to Suntrust when YNAB is not connecting. 

    Like
    • Aquamarine Harp Sorry for the confusion! When we say Suntrust has been having periodic issues, this means the connection to Suntrust not necessarily the bank itself. :)

      Like
  • My Suntrust is not syncing again. Same issue as before. Sign on  is correct.  Last sync on March 15th even though I try every day. I have unlinked and linked to try and fix. Please advise. 

    Like 1
  • Same here. Mine stopped working again sometime last week. 

    Like
    • Hi Otis Rickman ! I'm seeing an error on your account that often means invalid credentials have been entered. Did you make any changes there?

      Have you tried our troubleshooting steps yet? More specifically, have you tried to “remove” the connection (not the account!) and then re-connect? It's different than using the Disconnect (or Unlink) button, you won't lose any data, and it seems to do the trick for most issues!

      Let me know how it goes!

      Like
      • Otis Rickman
      • Cadet_Blue_Drill.7
      • 7 mths ago
      • 1
      • Reported - view

      Nicole  thank you for your response. Yes. I already did all that.  I’m a Pro at the workarounds now. This is a recurrent problem with SunTrust and YNAB direct import provider.  No, I don’t want to try file based importing. 

      Like 1
    • Otis Rickman Thanks for giving those troubleshooting steps a try! That SunTrust connection has been a tricky one. I've reached out via email, so we can have the Direct Import partner look closer! 🙂

      Like
  • We're closing out Bank Importing threads in the forum to make sure these issues are better resolved.

    Replies in this thread have been turned off, but if you’re having trouble with your bank, please fill out this form and our Direct Import team will help you get things back up and running! 

    Like
Replies are closed
Like
  • Status Answered
  • 3 wk agoLast active
  • 80Replies closed
  • 1237Views
  • 30 Following